Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik jullie bereiken?

Elke dag is onze mailbox (info@houtini.nl) voor je geopend en streven wij ernaar elke e-mail binnen 24 uur te beantwoorden. Ook kun je ons elke werkdag tussen 08:00 en 18:00 bereiken op het telefoonnummer 06-24856119.

Hebben jullie een winkel of een showroom?

Wij streven ernaar steeds weer unieke producten te maken volledig naar je eigen wensen. Daarom hebben wij alleen een online showroom waar wij onze gemaakte producten aan je laten zien.

Heb ik garantie op jullie producten?

Nadat je hebt betaald krijg je van ons na enkele werkdagen een factuur dat ook gelijk het bewijs voor garantie is. De garantie termijn gaat in op de factuurdatum en betreft 1 jaar. Mocht er toch iets kapot gaan in deze termijn doen wij er alles aan dit zo snel mogelijk en naar alle tevredenheid op te lossen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een product van (steiger)hout koop?

Een belangrijk aandachtspunt is dat (steiger)hout een natuur product is. Steigerhout is een sterk en robuust product waar wij meubels en lampen van maken. Vooral bij gebruikt (steiger)hout geld dat geen enkele plank hetzelfde van vorm of kleur is. Oneffenheden, kleine spleten en bouwresten zoals beton zijn heel normaal bij gebruikt (steiger)hout. Ook heeft het al vele weersinvloeden doorstaan. Daar krijgt het hout een mooie uitstraling van. Echter houd dit ook in dat het hout altijd nog wat werkt. Zeker als het meubel binnen  wordt geplaatst. Verder gebruiken wij verzinkte schroeven dit houd in dat deze na verloop van tijd kunnen gaan oxideren.

Wat kan ik zelf doen om zo lang mogelijk van mijn meubel te genieten?

Vooral voor meubels buiten is het aan te raden deze elk jaar te beitsen voor een optimale bescherming tegen de diverse weersinvloeden. Meubels binnen (indien niet op vochtige plaatsen geplaatst) zullen minder bescherming en verzorging nodig hebben. De natuurlijke werking van het hout is echter niet tegen te houden door het beitsen.

Ik lees net iets over beitsen of verven. Kunnen jullie dit ook doen voor mij?

Uiteraard kunnen wij uw meubelen tegen een meerprijs voorzien van een verf- of beitslaag. Grey wash, white wash of misschien alleen een blanke wash, bijna al uw wensen kunnen wij vervullen.

Wet kopen op afstand

Je hebt ook bij ons recht op retour als in de wet kopen op afstand. Als producten speciaal voor je besteld worden en/of speciaal voor op maat gemaakt worden, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet. Na akkoord op een maatwerk offerte of plaatsen van de order van een meubel die we op maat maken of lakken/beitsen kunnen we die niet in alle gevallen terugnemen, echter trachten we in dit geval altijd tot een oplossing te komen.

Hoe verzenden jullie de producten

We bieden de mogelijkheid om elk type product te leveren. Standaard wordt dit gedaan door bedrijven zoals PostNL, DHL, etc. Echter grote producten worden (eventueel als bouwpakket) bij u geleverd door de voordeligste transporteur. Of wij komen de producten persoonlijk bij u afleveren, afmaken of ophangen.

Wat is de levertijd van een meubel of lamp?

Er zijn diverse zaken die invloed hebben op de levertijd van een product. Denk hierbij aan eventuele leveringen van een andere leverancier of de grote en/of complexiteit van een product. Wij proberen altijd zo transparant mogelijk te zijn met de verwachte levertijd. Echter hebben wij helaas niet overal invloed op. Grote loungebanken kunnen zelfs bij u in de tuin gemaakt en in elkaar gezet worden. Zo heeft u gelijk een kijkje in onze keuken.

Wat zijn de bezorgkosten?

Dit is geheel afhankelijk van o.a. het formaat, gewicht, afstand of andere zaken die door een transporteur worden berekend. Wij streven er altijd naar voor je de voordeligste optie te zoeken.

Kan ik ook mijn eigen (bouw) tekening bij jullie laten maken?

Uiteraard kan dat! Houd er wel rekening mee dat als je ons maten door geeft wij precies volgens de gegeven afmetingen het meubelstuk maken. Mochten wij in de tekening fouten zien zullen wij deze eerst met je bespreken en in overleg aanpassen. Mocht er tijdens de productie een probleem voordoen wat geen grote gevolgen heeft zullen wij deze gelijk aanpassen. Bij grote gevolgen zullen wij eerst overleggen voordat we verder gaan met de productie.

Kan ik voor maatwerk bij jullie terecht?

Dan ben je zeker aan het goede adres. Wij werken voornamelijk op maat. Zo kunnen we je producten helemaal naar jou wensen maken!